Інтернет-видання «Дніпро.Головне»

Російські бойовики обстріляли Станицю Луганську. Снаряд потрапив у дитячий садок

Російські бойовики на Луганщині у четвер, 17 лютого, приблизно о 09:00 розпочали артилерійсько-мінометний удар по Станиці Луганскій. Окупанти пробили стіну у дитячому садку, три виховательки отримали контузію.

Цю інформацію підтвердив керівник Станично-Луганської селищної військово-цивільної адміністрації Альберт Зінченко.

За словами Зінченка, обстріл розпочався приблизно о 9 ранку та тривав близько сорока хвилин. Наразі місцеві чекають на повідомлення про початок тиші.

Постраждалих доправили до лікарні, вони перебувають у шоковому стані. Серед дітей поранених та травмованих немає, бо снаряд влучив у музичну залу, де не проходили заняття.

На місці події працюють фахівці Державної служби з надзвичайних ситуацій. Також о 09:30 обстріли пройшли поблизу станції Кіндрашівська-Нова.

“УВАГА! ВАЖЛИВА ІНФОРМАЦІЯ!
З особливим цинізмом російські окупаційні війська здійснили обстріл населеного пункту Станиця Луганська, що на Луганщині. В результаті застосування терористами важкого артилерійського озброєння снаряди потрапили у споруду дитячого садочку. За попередніми даними двоє цивільних осіб отримали контузії. Також ушкоджень зазнала й комунальна інфраструктура – половина населеного пункту залишилася без електроживлення. Військовослужбовці операції Об’єднаних сил оперативно евакуювали мирних мешканців в укриття.” – повідомляє ООС.

Міністерство оборони Росії 15 лютого оголосило про початок відводу військ у місця постійної дислокації через наближення закінчення навчань. Нібито почали відводити війська Південного і Західного військових округів. Сьогодні, 16 лютого, військове відомство РФ заявило про відведення частини військ з окупованого Криму. Навчання військ РФ при цьому продовжуються. У Білорусі залишаються війська Східного військового округу і десантники. 16 лютого голова МЗС Білорусі заявив, що всі військові Росії після навчань «Союзна рішучість» залишать країну. Навчання закінчуються 20 лютого.

За даними розвідок України та країн Заходу, біля українських кордонів сконцентровано понад 130 тисяч військових Росії та тисячі одиниць техніки. Президент США Джо Байден 15 лютого у своєму зверненні говорив про 150 тисяч військових.

Секретар РНБО говорив, що масштабного вторгнення військ Росії на цьому тижні не буде. Міністр оборони України та головнокомандувач ЗСУ зазначили, що РФ не сформувала біля українських кордонів жодного ударного угруповання.