Інтернет-видання «Дніпро.Головне»

Ройтбурд знову повноправний директор Одеського художнього музею

Одеська обласна рада скасувала рішення щодо розірвання контракту з директором художнього музею Олександром Ройтбурдом.

Одеська обласна рада підтримала проект, запропонований депутатами Юрієм Басюком від “Європейської солідарності” та Ольгою Юрко від партії “Довіряй справам”, і скасував рішення облради попереднього скликання про звільнення з посади директора Художнього музею художника Олександра Ройтбурда, – повідомляє видання “Думская” в п’ятницю. За рішення обласної ради проголосували 43 депутати з 74 присутніх.

Зазначимо, що наприкінці 2017 року Олександр Ройтбурд виграв конкурс на посаду директора Одеського художнього музею. 19 березня 2018 голова Одеської облдержадміністрації Максим Степанов підписав із ним контракт на 5 років.

Вдруге Олександра Ройтбурда звільнили з посади 1 червня 2020 року. 5 червня один з ініціаторів апеляції щодо директора художнього музею Олександра Ройтбурда, депутат одеської міської ради від партії “Опозиційна платформа – За життя” Роман Сеник заявив, що питання звільнення художника з посади вирішене остаточно.

Голосуванню передувала бійка біля входу в сесійний зал – депутати міської ради від ОТЗЖ намагалися прорватися до соратників, щоб зірвати розгляд питання. В результаті, так і не потрапили до сесійної зали противники Ройтбурда обурено скандували «Ганьба!» з балкона для преси.
За даними “Думская”, проєкт Басюка був частиною пакетної угоди між фракціями ЄС, «Довіряй справах», «Слуга народу» і «Батьківщина».

.

Варто зазначити, що громадськість Одеси всіляко підтримує Олександра Ройтбурда. З початку конфлікту в місті провели не один мітинг проти його звільнення з посади.