Інтернет-видання «Дніпро.Головне»

Ремонт у міській амбулаторії, бомбосховище у лікарні: інспекційний обʼїзд чергової по місту 

Одним з головних завдань міського голови Бориса Філатова є створення сучасних умов у міських лікувальних закладах Дніпра, що відповідають нормам доступності, для того, щоб мешканці могли отримувати медичну допомогу в комфортних умовах. Це завдання покладено на профільні департаменти мерії.

Двадцять п’ятого червня начальниця відділу спеціалізованої медичної допомоги департаменту охорони здоров’я населення міської ради, Тетяна Прибиток, яка в цей день чергує по місту, перевірила виконання доручення мера, відвідавши міську амбулаторію, де проводиться ремонт. За її словами, з початку року вже було відремонтовано 5 амбулаторій у центрах первинної медико-санітарної допомоги. Також тривають оновлення в шести центрах.


«У цій міській амбулаторії ремонтують кабінети сімейних лікарів, коридори, холи, санвузли, сходи і підвальне приміщення. Нині оновлення вже цілком закінчили на одному із поверхів. Роботи тривають. Попри ремонт містяни продовжують отримувати медичну допомогу», — зазначила Тетяна Прибиток. 

У закладі було облаштовано приміщення для укриття. Під час повітряної тривоги як пацієнти, так і працівники амбулаторії мають можливість спуститись сюди. У цьому укритті знаходяться запаси питної і технічної води, а також лікарські засоби, необхідні для надання невідкладної медичної допомоги в повному обсязі.

Під час проведення інспекційного обʼїзду містом, чергова по місту перевірила бомбосховище в одній з міських лікарень, розташованій на вулиці Батумській, 13.


«Воно розраховане на 200 осіб і відкрите цілодобово, тобто у будь-який момент повітряної тривоги сюди можна прийти. Після крайньої перевірки адміністрація відповідального за укриття закладу також вирішила проблему з освітленням, яке було пошкоджене через вандалізм. Тож вкотре нагадаємо містянам –  не ігноруйте сигнали повітряної тривоги і користуйтеся укриттями», — додала Тетяна Прибиток.