Інтернет-видання «Дніпро.Головне»

Прокуратура розслідує продаж зброї та наркотиків військовими Дніпропетровщини

Народний депутат Віталій Купрій заявив, що військова прокуратура Південного регіону України за його депутатським зверненням відкрила кримінальне провадження щодо незаконної торгівлі зброєю із зони АТО та наркотичними засобами військовослужбовцями частини А 1126, яка розташована в смт Гвардійське Новомосковського району Дніпропетровської області.
Про це він написав на своїй сторінці у Фейсбук, повідомляє Інтернет-видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ» .
“Мені стала відома ця інформація від родичів загиблих солдат цієї військової частини. Незадовго до своєї смерті Євген Василенко й Ігор Птушкін повідомили своїх близьких, що командування бригади продає незареєстровану зброю (пістолети, кулемети, гранати), привезену із зони АТО, яка не перебуває на обліку в Міністерстві оборони України.
Вони стверджують, що ці незаконні дії вчиняються через командира роти капітана Андрія Демченко, сержантами служби за контрактом Олександром Ященко, Шляпіним і Босим. Крім того, на території військової частини через цих же осіб відбувається збут наркотичних засобів!
Ігор Птушкін загинув у жовтні минулого року в цій частині. Незважаючи на те, що в солдата був відрізаний язик і 150 ножових поранень, слідство прийшло до висновку, що це було самогубство. Інший випадок “самогубства” в цій частині відбувся в червні цього року. В надзвичайно віруючого Євгена Василенка 1990 року народження на шиї був виявлений слід від удавки в характерному для вбивства місці”, – розповів нардеп.