Інтернет-видання «Дніпро.Головне»

Працівник ТЦК на Тернопільщині торгував гуманітарними автівками

На Тернопільщині правоохоронці затримали 46-річного військовослужбовця Кременецького районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, який організував “бізнес” на гуманітарній допомозі. Чоловік продавав гуманітарні автівки, які повинен був передати безплатно військовим. Про це повідомляє 49000 з посиланням на Спецпрокуратуру у сфері оборони Західного регіону та поліцію Тернопільщини.

Встановлено, що працівник РТЦК продавав ввезені до України через благодійні фонди транспортні засоби, які повинен був передати безплатно військовим формуванням. “Клієнтів” він підшукував серед військовослужбовців та за 13 200 доларів США запропонував придбати Opel Frontera, Jeep Grand Cherokee та Nissan X-Trail. Ці гуманітарні авто ділок зберігав на території ТЦК.

Правоохоронці задокументували злочинну діяльність військового та затримали його. Працівнику РТЦК повідомлено про підозру за фактом продажу товарів (предметів) гуманітарної допомоги з метою отримання прибутку, вчиненому у значному розмірі під час воєнного стану (ч. 3 ст. 201-2 КК України).

Наразі прокурори подали до суду клопотання про обрання для нього міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.