Інтернет-видання «Дніпро.Головне»

Понад тисяча людей зникла, десятки загиблих, – наслідки шторму зі зливами

У Німеччині проливні дощі та шторми застрягли на дахах людей, а влада використовувала надувні човни та вертольоти для ідентифікації та порятунку жителів. Німецька армія розгорнула солдатів для допомоги в операції, – повідомляє nbcnews.

Рятувальним операціям заважав той факт, що в частині регіону не працювали телефонні та Інтернет-з’єднання. Посадові особи кажуть, що повені також порушили залізничні лінії та судноплавство по річці Рейн.

На Заході Німеччини приблизно 1 300 людей вважаються зниклими безвісти. У результаті повеней загинули не менше 70 людей.

Прес-секретар німецької метеорологічної служби Андреас Фрідріх сказав CNN: “У деяких регіонах ми не бачили такої кількості опадів за 100 років”.

Про це увечері 15 липня повідомила районна адміністрація округу Арвайлер. Люди саме з цього округу зникли.

Тільки в одному районі міста Бад-Нойенар-Арвайлер провели понад тисячу рятувальних операцій.

«У зв’язку з природною катастрофою в окрузі є нові жертви. Крім того, наразі вважаємо, що є майже 1,3 тисячі зниклих безвісти», — йдеться в повідомленні влади. Поки неможливо зробити остаточні висновки через «складну обстановку».

Також повідомлялося про сильні повені в Бельгії, Люксембурзі, Франції та Нідерландах.

Що стосується сусідньої Бельгії, яку також частково підтопило, то там загинули щонайменше 11 людей, – повідомляє BBC.

Повені у Німеччині і Бельгії почались через зливи. Дощі у Бельгії почалися вночі з 14 на 15 липня. Повені у країні оцінюються як найсильніші з початку століття. За останню добу (15 липня) випала півторамісячна норма опадів. У Німеччині зливи тривають з 12 липня. Зараз також рівень води піднімається в окремих районах Нідерландів, Франції та Швейцарії.