Інтернет-видання «Дніпро.Головне»

Новий дитячий майданчик з’явиться на вулиці Янгеля у місті Дніпро: дати початку робіт

У місті Дніпро на вулиці Янгеля, 20 планується заміна дитячого майданчика. Представники Комунального підприємства “Розвиток територій міста” Дніпропетровської міської ради провели зустріч з мешканцями, де розповіли про план проведення робіт. Однією із нетерплячих мешканок, яка не може дочекатись початку заміни, є пані Оксана, що проживає в сусідньому будинку. Вона ділиться, що наразі доводиться гуляти зі своєю дитиною у дворі сусіднього будинку, але з нетерпінням очікує, коли новий майданчик з’явиться поруч.

«Це майданчик мого дитинства, мені хочеться, щоб тут грались мої діти та щоб це було безпечно. Зараз вимушені гуляти та гратись в інших дворах. Живемо у важкі часи, дітей потрібно розважати, відволікати, тож дуже чекаємо нового майданчика», – поділилась місцева мешканка Оксана Потьомкіна.

Голова ОСББ “Янгеля, 20” Володимир Шарайчук повідомив, що мешканці трьох прилеглих будинків звернулися до міськради Дніпра з проханням замінити дитячий майданчик у дворі: «Ми давно хотіли, щоб тут був новий майданчик, щоб наш двір розвивався. У нас багато дітей, їм потрібно десь бавитись. Міськрада дуже швидко відреагувала на звернення, оперативно приїхали, почали підготовчі роботи».

Дитячий майданчик на вулиці Янгеля, 20, не знаходиться на балансі міста. Однак, для його оновлення КП “Розвиток територій міста” ДМР готується прийняти майданчик на свій баланс.

«Ми провели зустріч з мешканцями, щоб зрозуміти, який майданчик вони хочуть тут бачити. Спочатку ми демонтуємо старий майданчик, потім встановлюватимемо новий ігровий комплекс, каруселі, гірку, лавки та урни. Цьогоріч ми планували 70 ремонтів дитячого обладнання, з них більш ніж половина вже відремонтовані, залишилось ще близько 35 об’єктів»,  – розповів В’ячеслав Максименко, головний інженер КП «Розвиток територій міста» ДМР.

На цей момент, КП “Розвиток територій міста” активно займається пошуком власників 143 комплектів обладнання на різних дитячих майданчиках. Якщо власники не з’являться та не заявлять права на ці об’єкти, то майданчики будуть передані на баланс КП, яке візьме на себе опіку та відповідальність за їх обслуговування та потрібний ремонт.