Інтернет-видання «Дніпро.Головне»

“Плювок у вболівальників” та “самогубство для клубу”, – реакція футбольної спільноти на призначення тренером «Динамо» Київ Луческу

Про бурхливу та негативну реакцію вболівальників київського “Динамо” на призначення новим головним тренером колишнього тренера донецького «Шахтаря» Мірчі Луческу повідомляє «Футбол 24». Активні вболівальники просто шоковані таким призначенням на посаду головного тренера улюбленої команди.

Що ж, ми до останнього вірили, що це якийсь невдалий розіграш, але керівництво клубу втратило усі залишки здорового глузду, честі та гідності. Призначення 74-річного тренера, який неодноразово некоректно висловлювався на адресу Динамо – це плювок в очі усім вболівальникам Динамо, і Суркіси мали б усвідомлювати, які наслідки це потягне за собою. На даний момент ми звертаємось до всіх працівників Динамо Київ, у яких залишилась хоч крихта самоповаги: все, що вам залишається в нинішній ситуації – написати заяву на звільнення. А всіх вболівальників, кому болить за Динамо так само, як і нам, просимо слідкувати за повідомленнями нашої спільноти – акції протесту не змусять себе довго чекати. Суркіси – від’ї***ься від Динамо!“, – йдеться у заяві на сторінці ультрас в Instagram.

Але не лише нестримні та різкі ультрас виказують таку гнівну реакцію; ось яка заява прозвучала від відомого футбольного коментатора Дениса Босянка:

Ви хочете, щоб я матюкався зараз? Я не можу цензурними словами пояснити. Як уболівальник Динамо не можу ставитися серйозно до цього рішення. Для мене це настільки неприйнятний варіант, що я до сих пір не можу його зрозуміти.
Не розумію абсолютно логіки ні цього рішення, ні людини, яка його ухвалила. Це навіть не плювок в обличчя армії уболівальників клубу, а відверта і цинічна неповага до всіх справжніх фанів Динамо. Це підкреслює, що у людини, крім нездорового, абсолютно гидкого егоїзму, нічого немає в голові, якщо вона таке рішення ухвалює.
Цензурних слів просто немає. Мені здається, що це буде кінець для правління клубу, якщо воно погодилось на такого тренера. Адже ніхто зі справжніх уболівальників Динамо не може підтримати це рішення. Найбільш жахливе і катастрофічне рішення в житті двох братів
»

Суркіси вирішили красиво добити великий клуб, вважає футбольний журналіст Олександр Сажко.

«Брати Суркіси в черговий раз підтвердили, що у них відсутнє стратегічне мислення. Або що вони насправді не думають про футбол, клубі, фанатів, а тут щось зовсім інше (бажання вколоти Ахметова?). Мені шкода київських уболівальників. Особливо ультрас. Не таким вони представляли першого тренера не з колишніх республік СРСР на чолі «Динамо». Важко уявити, як це зрозуміти, що на твою думку власникам абсолютно плювати. Це як Алекс Фергюсон очолив би «Ліверпуль». У здорової футбольної реальності – неможливо. Але українським власникам фанати – не указ. Як тепер йти на сектор?», – поспівчував Сажко справжнім вболівальникам Динамо.

А ось як проаналізував перспективи такого призначення об’єктивний оглядач, оскільки він з Дніпра і не є фанатом Динамо, отже йому так не болить, як киянам: «його команди – чисте видовище, майже як героїн без домішків. Але для прагматичного європейського футболу його ідеї не підходять, Старий Світ їх не сприймає немов нирку від не того донора», – написав на своїй сторінці ФБ Роберт Боб Тибурак (Капітан Полтава)

Також варто нагадати цитати новопризначеного тренера, які просто неприйнятні для українців. Висловлювання Луческу під час російсько-української війни:

Луческу про перехід Ракицького з донецького клубу “Шахтар” в петербурзький “Зеніт”: “Цей трансфер може зміцнити відносини між двома країнами“.

Автор – Боніфацій