Інтернет-видання «Дніпро.Головне»

Пільгова іпотека для ВПО у 2024 році: Хто має можливість придбати житло за найнижчою ставкою?

В Україні у внутрішньопереміщених осіб є можливість придбати житло у кредит за найнижчою ставкою. Це важлива складова стратегії по житлу для ВПО, – повідомляє про Новини Дніпра сайт «Наше Місто».

У партнерстві з Держмолодьжитлом та за фінансової підтримки Уряду Німеччини, Мінреінтеграції реалізує ефективну і вже успішну ініціативу під назвою «Житлові приміщення для внутрішньо переміщених осіб». Про це повідомила Віцепрем’єр-міністр Ірина Верещук у розмові з телеканалом «Перший Західний».

Завдяки цій програмі сім’ї, що постраждали внаслідок війни та були змушені змінити місце проживання можуть отримати житло за допомогою кредиту з найнижчою в Україні ставкою – 3% на рік.

Такий підхід робить іпотеку доступною для багатьох переселенців. За час існування програми вже було забезпечено житлом 1,5 тисячі внутрішньо переміщених осіб.

«Цей проєкт добре показав свою ефективність. Тепер потрібно його масштабувати. До речі, 35 тисяч сімей вже стоять у черзі на участь в ньому. Для поширення іпотечних програм для ВПО нам потрібні додаткові фінансові ресурси від міжнародних партнерів», – зазначила Віцепрем’єр-міністр Ірина Верещук.

Вона також додала, що пільгова іпотека під 3% річних також сприятиме поверненню працездатних українців з-за кордону, що наразі є одним із пріоритетів держави.