Інтернет-видання «Дніпро.Головне»

Піклування “Зе-влади”: в Україні припиняють видачу наборів для новонароджених “Пакунок малюка”

У 2018 році в Україні запровадили так званий “Пакунок малюка” – набір найнеобхідніших речей, що видається державою при народженні дитини.

Така ініціатива, зокрема, на меті мала замінити собою грошову допомогу молодим мамам одразу при народженні дитини і тим самим гарантовано забезпечити найнеобхідніші предмети малюкам. Адже не секрет, що іноді отримані від держави гроші витрачалися батьками зовсім не на немовлят.

І ось тепер влада фактично руйнує налагоджену систему допомоги через “пакунок малюка” – останнім часом його не видають, а натомість пропонують все ті ж гроші.

Як така політика поєднується із заявами деяких “Слуг” про те, що грошова допомога від держави сприяє виникненню “неякісних дітей”, а її отримувачів варто стерилізувати?

Причина припинення видачі “пакунків” звична для України – влада розірвала договір із попереднім виробником, а тендер для пошуку нового – не провела.

Чи потрібний був цей “Пакунок”? Давайте подивимось, що в ньому було…

В пакунку для малюка у 2020 році можна було отримати 38 видів товарів, а загалом – 63 продукти для новонародженого. Серед них передбачалось: