Інтернет-видання «Дніпро.Головне»

Перша група дітей переселенців рушила з Дніпропетровщини на оздоровлення до Польщі

Першого листопада п`ятеро дітей з родин, які переїхали на Дніпропетровщину з Донецької та Луганської областей, вирушили на реабілітацію до курортного містечка Кудова-Здруй (воєводство Нижня Сілезія, Польща).
Про це повідомляє видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ».
Дітлахів розмістять у комфортабельному оздоровчому закладі «Орлик», де вони отримають усе необхідне для повноцінного відпочинку, реабілітації та цікавого дозвілля. Разом з ними перебуватиме й педагог. У Польщі малеча пробуде до кінця листопада.
Поїздка стала можливою завдяки домовленостям між головою Дніпропетровської обласної ради Євгеном Удодом та місцевою владою, керівниками курортних закладів воєводства Нижня Сілезія та дипломатами.
«Надзвичайно важливою та показовою є дружня підтримка сусідніх держав у складній ситуації. Ми отримуємо реальну допомогу від навчальних, оздоровчих та реабілітаційних закладів. Польща завжди була надійним партнером Дніпропетровщини, ми маємо чимало спільних проектів у різних галузях. Ми дуже вдячні, що міська влада Нижньої Сілезії безвідмовно погодилась прийняти у себе на оздоровлення дітей зі Сходу України», – зазначив Євген Удод.
До кінця року планується відправити на оздоровлення до Польщі першу групу поранених – близько 50 чоловік. Ще одна група дітей з родин, які тимчасово переїхали на Дніпропетровщину з Донецької та Луганської областей, пройде реабілітацію на початку 2015 року.