Інтернет-видання «Дніпро.Головне»

Перезавантаження Зе-команди: Генпрокурора Руслана Рябошапку теж звільняють

Слідом за новиною про скору відставку Уряду, раптово з’явилось повідомлення про звільнення Генпрокурора Руслана Рябошапки, повідомляє UA.NEWS.
Буквально на днях була поширена інформація про те, що у Верховну Раду внесено проект постанови про звільнення Рябошапки і збір підписів у парламенті. І ось, уже сьогодні, 4 березня, Генпрокурор звітуватиме про свою діяльність у ВР, після чого йому можуть оголосити недовіру, а потім – відставку.
Не зовсім зрозуміло, чим викликане таке швидке рішення, тим більше, що проект постанови про оголошення недовіри Рябошапці підтримали депутати фракції «Слуга народу».
Тим більше це рішення влади не зрозуміло в контексті недавно завершеного конкурсу на посади в Офісі Генпрокурора, що мало ознаменувати перезавантаження цього органу.
Та й західні партнери України були цілком задоволені персоною Руслана Рябошапки. Джерела повідомляють, що посли G7, які перебувають в Україні, увечері 3 березня мали зустріч із Володимиром Зеленським, намагаючись відстояти Рябошапку на посаді.
Втім, питання уже вирішено – на пост Генпрокурора розглядають кандидатуру Сергія Іонушаса, заступника голови комітету з питань правоохоронної діяльності, депутата «Слуги народу».
Тож, Руслан Рябошапка скоро поповнить ряди «колишніх членів Зе-команди».
Картинки по запросу