Інтернет-видання «Дніпро.Головне»

Міжнародна перемога українського фільму на свято українського кінематографу

У День українського кіно 12 вересня прийшла радісна новина з Венеції – український фільм отримав нагороду на Венеційському кінофестивалі.

Фільм української режисерки Наталі Ворожбит “Погані дороги” отримав Verona Film Club Award у паралельній програмі Венеційського кінофестивалю “Тиждень критики”. Про це повідомляється на сайті програми. Нагорода кіноклубу у Вероні за найновіший фільм у конкурсі: “Погані дороги” Наталії Ворожбіт 
Члени журі: Мікеле Беллантуоно, Маргарита Брендолан, Сімоне Когі, Маттео Філісе та Еліза Ліотта.

Ворожбит у Facebook привітала з Днем українського кіно, а чудо-команду “Поганих доріг” з нашою маленькою перемогою на великому фестивалі!

“Погані дороги” – дебютний фільм драматургині Наталі Ворожбит, поставлений за її однойменною п’єсою. П’єсу ставили у Лондоні та Києві. Прокат “Поганих доріг” заплановано на наступний рік.

У стрічці розповідається про чоловіків та жінок, життя яких торкнулася війна. Герої – мешканці Донбасу, які опинилися по обидві сторони лінії розмежувань та українські військові, які боронять Україну від окупантів.

До Дня українського кіно Суспільне пропонує до перегляду 12 шедеврів нашого кінематографу.

Щорічно у другу суботу вересня відзначається День українського кіно – професійне свято працівників кінематографії. Ренесанс сучасного українського кіно відбувся — підтвердять нам щасливі глядачі фільму “Мої думки тихі” та інших цікавих стрічок останніх років (склали для вас окремий список). Суспільне зібрало добірку визнаних шедеврів, тож в цей день радимо вам заглибитись у вітчизняний кінематограф, де через невблаганність часу заховалось безліч шедеврів, які треба дивитися, вивчати й надихатись ними, – йдеться у статті.

Земля (1930)

Тіні забутих предків (1965)

Камінний хрест (1968)

Вечір на Івана Купала (1968)

Білий птах з чорною ознакою (1971)

Іду до тебе… (1971)

Пропала грамота (1972)

Тривожний місяць вересень (1977)

Вавилон-ХХ (1979)

Лісова пісня. Мавка (1980)

Польоти уві сні та наяву (1982)

Голод-33 (1991)