Інтернет-видання «Дніпро.Головне»

Олександр Положинський пояснив, чому відмовився від нагороди Зеленського

Президент України Володимир Зеленський відзначив орденом “За заслуги” ІІІ ступеня співака та музиканта Олександра Положинського.

Співак у відповідь написав у соцмережах “чи є якась процедура відмови від ордену” також наголосив: «”Сьогодні ми йшли в колоні і згадували про людей, яких безпідставно звинувачують у вбивстві. Це Андрій Антоненко, Юлія Кузьменко та Яна Дугарь. От ці люди дійсно заслуговують на нагороди. Хоча би за те, що вже майже рік потерпають від беззаконняІ, в тому числі, ваше ім’я замішане у цій справі, тому що за вашої участі було проведено брифінг, де людей безпідставно було названо вбивцями – без суду, без слідства, без доказів».

Відомий виконавець також сказав, що в нього вже є нагороди, яких йому цілком достатньо – це його концерти, його публіка та подяка шанувальників.

Співак пояснив, що для нього важливою нагородою є премія імені Василя Стуса, яку музиканту вручив покійний Євген Сверстюк. Він вважає цінними ті відзнаки, які йому вручали військові офіцери та бойові командири під час концертів гурту “Тартак” для військових.