Інтернет-видання «Дніпро.Головне»

Один із модераторів TikTok подав до суду на соцмережу за катування переглядом сотень відео, які калічать психіку

Один із модераторів соціальної мережі TikTok подав до суду на компанію через важкі умови праці, – повідомляє Bloomberg.

Позов надійшов до федерального суду Лос-Анджелесу проти TikTok та її власника — компанію ByteDance. Співробітниця Кенді Фрейзер стверджує, що компанія вимагає від модераторів працювати по 12 годин на добу (замість чотирьох годин) і переглядати сотні відео за одну зміну.

Крім того, за словами Фрейзер, серед контенту, який переглядають працівники, є ролики з «канібалізмом, самогубствами, дитячою порнографією та стріляниною у навчальних закладах».

Дівчина заявила, що через таку роботу у неї розвинувся посттравматичний стресовий розлад. За її словами, подібного негативного впливу зазнають щонайменше 10 тисяч співробітників TikTok.

Позивач вимагає компенсації моральних збитків, а також створення фонду психологічної допомоги постраждалим співробітникам.

Торік колишня модераторка YouTube подала до суду на сервіс і заявила, що компанія не забезпечує заходи безпеки для співробітників. Вона поскаржилася на депресію, панічні атаки і ознаки посттравматичного стресового розладу внаслідок великої кількості переглядів жорстоких відео.