У Дніпрі організовано харчування для пацієнтів у 10 лікарнях, з них 6 уже перейшли на аутсорсинг: лікарні № 6, № 4, № 16, лікарня швидкої медичної допомоги, лікарня ім. Руднєва та дитяча лікарня № 6. Про це повідомила представниця департаменту охорони здоров’я населення ДМР Інна Шарапанюк.
Аутсорсинг – це вид харчування, при якому обслуговча компанія, яка стала переможцем тендера, привозить гарячу їжу безпосередньо до закладу-замовника, у цьому випадку – лікарні.
«Переваги такого переходу полягають в економії витрат на утримання харчоблока, поточні та капітальні ремонти, а також комунальні послуги», – зазначила Інна Шарапанюк.
Клінічна лікарня швидкої медичної допомоги перейшла на аутсорсинг у квітні цього року. Гаряче та дієтичне харчування привозять до лікарні тричі на день за кількістю пацієнтів, які перебувають у стаціонарі.
«Раніше у нас працював харчоблок, який було побудовано ще на початку минулого століття. Він обслуговував усіх пацієнтів стаціонарів, які перебувають у різних корпусах, через що виникало багато труднощів. Після переходу на аутсорсинг ситуація докорінно змінилася: усі гроші, які витрачалися, зокрема й на утримання харчоблоку, тепер йдуть на забезпечення хворих якісною їжею», – розповіла генеральна директорка КНП «Клінічна лікарня швидкої медичної допомоги» ДМР Вікторія Корпусенко.
Щодня дієтсестра отримує інформацію з усіх відділень та замовляє в обслуговчої компанії їжу з урахуванням захворювань пацієнтів.
«Хворі надходять до нас у різному стані, тож є деякі особливості дієтичного харчування. Усі вони враховуються. Пацієнти дуже задоволені зараз їжею», – додала генеральна директорка КНП «Клінічна лікарня швидкої медичної допомоги» ДМР.