Інтернет-видання «Дніпро.Головне»

Невже ви не бачите всі ті позитивні зміни, що відбуваються з нашим рідним Дніпром, – співзасновник та керівник сайту Work.ua Артур Міхно

У своєму дописі у Фейсбуці співзасновник та керівник сайту Work.ua Артур Міхно розповів як мінявся його рідний Дніпро останні 30 років і подякував, що за останні роки місто змінило вектор розвитку з деградації на кроки в майбутнє.

«Останні 30 років я щоденно спостерігаю Дніпро. Як він живе, рухається, виглядає.

Перші двадцять років я бачив щоденну деградацію. Місто день за днем ставало депресивнішим. А потім розпочався інший рух.

Спочатку потрохи: з’явився фірмовий стиль міста (шрифт, лого), потім з фасадів в центрі позникала купа потворних лайтбоксів, які робили з міста суцільний базар. Потім десь у 2017 році почала з’являтися розмітка на дорогах… і це було якось… “та ну ладно, такого ж не може бути”, але за цим з’явилися паркомісця, синя розмітка, яку я до цього в такій кількості бачив лише в Швейцарії.

Далі якось неслося вже з потроєною швидкістю: набережна, тюльпани, тупік Коломойського (пішохідна вулиця в самому центрі), потім ще пішохідна вулиця біля парку Шевченка, світлофори, освітлення, новий парк на Набережній, оновлені фасади будинків на Слобожанському проспекті і в центрі міста, запуск фонтану, що не працював 20 років.., я можу продовжувати», — поділився Артур.

Він зазначив, що, звичайно, розуміє, що відбулася реформа децентралізації, що гроші – в міському бюджеті, Дніпропетровська область – одна з найприбутковіших в Україні, і Дніпро, звичайно, теж з бюджетом. Але, завжди є але…

«Якось, ще до війни ми випадково в ресторані перетнулися з видатним одеським скульптором Михайлом Ревою. І він сказав одну дуже важливу фразу: «Знаєш, Артуре, вам неймовірно пощастило – в Дніпрі є люди, які цінують і головне можуть реалізувати класні проєкти. Реалізувати якісно. В них є бачення, яким має бути місто. І це не випадкові ініціативи, а комплексний розвиток». Мова тоді йшла про Успенську площу (яка вже відкрита) і скульптуру “Серце Дніпра” над яким поки продовжується робота.

Я дуже мало знаю про Бориса Філатова. Трохи з його фейсбука і багато всього від різних людей з Дніпра. Так от, скільки б різних місцевих історій я не чув, а слова всесвітньо відомого скульптора Михайла Реви для мене важать набагато більше», – зазначив дніпрянин.

За його словами, останні 10 років і навіть 3 роки війни Дніпро не те що не здається, а розвивається. Місто змінило свій вектор розвитку з деградації на кроки в майбутнє. І подорожуючи Україною, він бачить, з яким зовсім іншим темпом розвиваються інші міста і як зовсім інакше виглядають.

«І коли про все це думаєш… думаєш, люди, а невже ви не бачите всі ті позитивні зміни, що відбуваються з нашим рідним Дніпром? Чому в бажанні покращувати і далі ви забуваєте сказати дякую за сотні речей, які зроблені? Можливо не зроблено поки навіть більше. Але і зроблено ж надзвичайно багато», – наголосив Артур Міхно.

«І я хочу подякувати за це і меру Борису Філатову і Дніпровській міській раді, і головному художнику міста Сергію Білому, з яким знайомий добре особисто, і ще десяткам, а може і сотням, а то і тисячам людей, що кожного дня роблять життя нашого міста кращим. Бо вдячність це те, що потрібно, щоб рухатися вперед», – зауважив він.

За матеріалами ДніпроTV.