Інтернет-видання «Дніпро.Головне»

Нас на 50% забезпечувала міська громада Дніпра, а зараз все зупинено, – волонтерка, яка допомагає 128-й бригаді ТрО

Волонтерка Анна Павлова, яка вже понад десять років підтримує українських військових, повідомила про критичну ситуацію, що склалася у Дніпрі. За її словами, дії правоохоронців, зокрема блокування діяльність міської ради, негативно вплинули на допомогу армії. Тепер забезпечення критично важливих ресурсів для військових фактично зупинилося, – передає «Наше Місто» з посиланням на допис Анни Павлової.

Як повідомила волонтерка, раніше міська громада Дніпра забезпечувала потреби 128-ї бригади ТрО на 50%, однак зараз ця підтримка зупинена. Анна Павлова зазначила, що через блокування роботи міськради постачання необхідних матеріалів та обладнання для військових стали неможливими.

«Так склалися відносини нашої бригади і міської ради, що 50% всього, що в нас є – то закуплене за гроші дніпрян. Може, тому що бригада суто Дніпровська, а може, тому що все робимо з розумінням, як потрібно, всі запити, всі акти, все вчасно», – написала волонтерка.

Вона також розповіла про труднощі, з якими стикаються волонтери: постійна нестача ресурсів, необхідність швидкого реагування на потреби військових і відчуття, що їхня діяльність не цінується. Але попри це, волонтери нашого міста роблять все, аби продовжувати працювати на потреби військових.

«Ти стаєш професійним жебраком (ну так я, наприклад, себе відчуваю), бо 95% люде/бізнесу, які закривають потреби списків, вважають, чомусь, що вони закривають твої особисті потреби, але ж ні!», – сказала вона.

Панні Анна опікується 128-ю бригадою ТрО з 2022 року, яка, за її словами, значною мірою отримувала необхідне обладнання та техніку для захисників. Проте через блокування роботи міської ради, ця допомога опинилася під загрозою.

«А чи знають це ті люди які блокують роботу ДМР, які мітингують, які проводять обшуки, які блокують роботу цілій купі народу? Чи хтось з них хоча б раз купив щось у великій кількості на вчора і доставив його до підрозділу», – написала у своєму дописі волонтерка.

Детальніше про системний тиск правоохоронних органів на місцеве самоврядування розповідає міський голова Дніпра у своїй авторській програмі. На сьогодні мер опублікував два випуски, у яких розповідається про ситуації з незаконно зведеною пʼятиповерхівкою на вулиці Лабораторній та блокування допомоги армії від Дніпра.

Міський голова Борис Філатов у черговому дописі у соціальних мережах заявив, що не має жодного відношення до телеграм-каналу «тёмный рыцарь Днепр». Мер додав, що «власником та адміністратором вищевказаного каналу Роман Кравець».

Також слідом за Борисом Філатовим заявив про різкий тиск силовиків на місцеву владу міський голова Києва Віталій Кличко.

За матеріалами Наше Місто.