Інтернет-видання «Дніпро.Головне»

На випадок масштабних відключень світла: якою їжею радять запасатися українцям

З настанням холодів в Україні можуть відновитись масові відключення світла. Причина – заподіяні Росією руйнування енергосистемі країни дуже масштабні і впоратися з ними за літо не вдалося. Це може призвести до того, що багато українців втратять можливість готувати їжу. Особливо ті, у кого у будинках та квартирах стоять електроплити. У зв’язку з цим важливо запастися продуктами, які будуть одночасно ситними, і легкими в приготуванні.

Їжа має бути такою, щоб її можна було легко приготувати або з’їсти без приготування, радить блогер Кирило Данильченко. Зокрема, слід запастися вермішеллю “павутинка”, яка “не вимагає варіння – просто 5 хвилин в окропі”.

“Звичайні вівсяні пластівці, не швидкі, відмінно заварюються окропом. Цукати, родзинки, горіхи, насіння туди. Кус кус – 10 хвилин у окропі, туди 50 грам тертого сиру, який тижнями у вакуумі зберігається за температури в 5 градусів на балконі”, – розповідає він.

Крім того, зазначається, незайвим буде закупити цільнозернові сухі сніданки та молоко тривалого зберігання. А також сушені картопляні пластівці. “Жменю різаних томатів і паприки туди, солі та овочів, що завгодно м’ясне – від джерки до баночки фаршу або паштету. І готовий казанок пюре в будь-якому місці, де є окріп”, – поділився рецептом Данильченко.

Загалом же, зі свого боку, радять у Visit Ukraine, запасатися слід їжею ситною та яка не псуэться протягом тривалого часу. Найкраще закупити:

“Повноцінне харчування є додатковим фактором, який не дасть замерзнути. Тому не забувайте їсти, навіть якщо не можете приготувати теплу страву”, – наголошується у матеріалі.