Інтернет-видання «Дніпро.Головне»

На всеукраїнському конкурсі професійної майстерності WorldSkills Січеславщину представлять 16 учасників

На Січеславщині завершився регіональний етап конкурсу професійної майстерності WorldSkills Ukraine. Тепер 10 найкращих модельєрів, токарів, перукарів, слюсарів, зварювальників боротимуться з колегами із інших областей за вихід до міжнародного фіналу. До всеукраїнських змагань вперше долучаться і команди школярів. Загалом від регіону їх буде 6, – повідомляє ДніпроОДА.

«WorldSkills – наймасштабніші у світі змагання робітничих професій. Цьогоріч на всеукраїнському етапі наша область представить найбільшу серед інших регіонів кількість учасників, – розповіла заступниця голови ДніпроОДА Ольга Горб . – Сьогодні – яскравий фінал з мобільної робототехніки. Вміння продемонстрували хлопці та дівчата, які вже завтра успішно працюватимуть інженерами на великих промислових підприємствах».

На регіональному етапі конкурсу юні майстри у робототехніці мали завдання зібрати робота і запрограмувати його для «роботи» на складі. Учасники отримали набори деталей та інструментів. Все – аби створити механізм, який «вмітиме» рухатися у заданому напряму, піднімати та переставляти контейнери, розпізнавати кольори.

«Робототехніка стає робочою професією. З автоматизацією виробництва зростає потреба у фахівцях, які можуть конструювати, програмувати та налаштовувати роботів, – сказав головний експерт із мобільної робототехніки WorldSkills Ukraine Роман Черненко. – Наші юні учасники 12-14 років створюють реальні робочі моделі, які можуть виконувати різні завдання на складах». 

За вихід до всеукраїнського фіналу з робототехніки боролися 8 команд  школярів. Перемогли два восьмикласники дніпровського ліцею інформаційних технологій.

Загалом на регіональному етапі конкурсу WorldSkills Ukraine у 16 професійних компетенціях змагалися 178 учасників з Дніпропетровщини.