Інтернет-видання «Дніпро.Головне»

На українських прилавках стрімко зросла кількість підробленого сиру

На українських прилавках значно зросла кількість підробленого м’якого сиру. Візуально він нічим не відрізняється від справжнього, не псується по кілька тижнів, але розчиняється при зануренні в молоко.
Про це інформує Асоціація виробників молока, повідомляє Інтернет-видання “ДНІПРО. ГОЛОВНЕ“.
“Зазвичай, такі “продукти-фейки” продають на вагу. Цей “НЕтворог” не викликає підозр у пересічного споживача: ніякого специфічного запаху, навіть приємний на смак, на додачу має дуже привабливу ціну — близько 40 грн за кілограм”, — йдеться у повідомленні Асоціації.
У складі “фейкового” сиру молочний білок замінюють рослинним. Через це він не псується по кілька тижнів, а при зануренні в молоко розчиняється.
Додамо, для виробництва справжнього м’якого сиру необхідно 6…7 літрів молока, а для рослинного достатньо 1,6…1,8 літрів.