На українських прилавках значно зросла кількість підробленого м’якого сиру. Візуально він нічим не відрізняється від справжнього, не псується по кілька тижнів, але розчиняється при зануренні в молоко.
Про це інформує Асоціація виробників молока, повідомляє Інтернет-видання “ДНІПРО. ГОЛОВНЕ“.
“Зазвичай, такі “продукти-фейки” продають на вагу. Цей “НЕтворог” не викликає підозр у пересічного споживача: ніякого специфічного запаху, навіть приємний на смак, на додачу має дуже привабливу ціну — близько 40 грн за кілограм”, — йдеться у повідомленні Асоціації.
У складі “фейкового” сиру молочний білок замінюють рослинним. Через це він не псується по кілька тижнів, а при зануренні в молоко розчиняється.
Додамо, для виробництва справжнього м’якого сиру необхідно 6…7 літрів молока, а для рослинного достатньо 1,6…1,8 літрів.