Інтернет-видання «Дніпро.Головне»

На Львівщині правоохоронець переправляв військовозобов’язаних за кордон як водіїв

Поліцейського з Львівської області звинувачують в організації каналу переправлення чоловіків призовного віку через кордон. Про це повідомляє 49000 з посиланням на ДБР.

Як встановило слідство, з 2022 року фігурант працював у правоохоронному органі, але водночас продовжував керувати підприємством, заснованим кількома роками раніше. Отримавши ліцензію на міжнародні перевезення вантажів, він вирішив використати цю можливість для незаконного переправлення призовників за кордон.

Правоохоронець підшуковував охочих потрапити до Європи, реєстрував їх у системі «Шлях» як водіїв свого підприємства, завдяки чому вони «законно» перетинали кордон. Вартість такої послуги стартувала від 5 тисяч доларів. З березня по серпень 2023 року щонайменше п’ять таких «водіїв» виїхали до Європи з метою доставки гуманітарної допомоги, але назад не повернулися.

Фігуранта звинувачують у незаконному переправленні осіб через державний кордон, згідно з ч. 2 ст. 332 Кримінального кодексу України. Санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до семи років.

Суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. Крім того, його відсторонили від займаної посади та перевели в розпорядження начальника правоохоронного органу.