На Дніпропетровщині так званий “індекс борщу” виявився один з найнижчим серед інших областей України. Найдорожчим – у Волинській області. Середня вартість цієї страви на Дніпропетровщині у липні 2018 року становила 16,34 грн.
Про це повідомляє інтернет-видання “ДНІПРО. ГОЛОВНЕ” з посиланням на ГС «Економічний дискусійний клуб».
Серед популярних українських страв лідерами подорожчання, у порівнянні з цінами початку 2018 року, виявилися борщ пісний, що додав в ціні 48%, та вареники з капустою – «плюс» 22%.
Борщу (каструля об’ємом 3,5−4 літра):
з м’ясом – 100,37 гривні;
без м’яса (пісного) – 25,67 гривні;
вареників (з розрахунку 35 – 40 штук):
з сиром – 69,34 гривні;
з капустою – 26,17 гривні.
дерунів із сметаною (з розрахунку 20 – 25 штук) – 22,21 гривні.
«Натомість вареники з сиром у липні цього року вартували на 2% дешевше, ніж на початку календарного року. Порівнюючи з липнем 2017 року, упродовж останніх 12 місяців відбулося подорожчання всіх популярних українських страв у діапазоні від 3% до 16%», — підрахували економісти.