Інтернет-видання «Дніпро.Головне»

На Дніпропетровщині бабуся впала з драбини у вигрібну яму, збираючи черешню

У Кам’янському 73-річна жінка, використовуючи драбину висотою 6 метрів, збирала черешню. Не втримавшись, вона втратила рівновагу та впала прямо у вигрібну яму глибиною 3 метри. Жінку з ями дістали рятувальники ДСНС, а першу медичну допомогу їй надали медики ЕМД. Цю історію в мережі розповіла лікарка Центру екстреної меддопомоги та медицини катастроф Дніпропетровської області Лариса Буданцева, повідомляє про Новини Дніпра сайт «Наше Місто».

29 травня о 18:55 до Центральної обласної диспетчерської 103 надійшов виклик з Кам’янського району про падіння з висоти. На місце події негайно виїхала бригада Кам’янської станції.

Після огляду постраждалій надали екстрену медичну допомогу в повному обсязі: знеболення, транспортна іммобілізація, комірець Шанца, інфузія розчинів. У важкому стані з діагнозом “Політравма. ЗЧМТ. Струс головного мозку. Забій грудної клітини. Перелом грудного відділу хребту. Закритий перелом правого плеча. Відкритий перелом нижньої третини правої гомілки” жінку госпіталізували до Кам’янської ЛШМД.

Бригада ЕМД спрацювала швидко та професійно, завдяки чому життя постраждалої було врятовано.

Цей трагічний випадок ще раз нагадує про важливість дотримання правил безпеки при роботі на висоті. Збираючи врожай з дерев, слід використовувати стійкі драбини, дотримуватися техніки безпеки та не перевантажувати себе.