На Дніпропетровщині запрацювала регіональна рада реформ у сфері правосуддя

07.12.2018 14:15   -
Автор:

Як наблизити національне законодавство до потреб регіону? Які саме реформи у правовій сфері необхідно провести у першу чергу? Як краще застосовувати новинки законодавства «на місцях»? Такі питання на Дніпропетровщині вирішуватиме регіональна рада реформ у сфері правосуддя.
У її складі – представники місії ЄС, Асоціації правників України, судді, адвокати та науковці, повідомляє інтернет-видання “ДНІПРО. ГОЛОВНЕ” з посиланням на прес-службу ДніпроОДА.
Основна мета новоствореної регіональної ради реформ – визначити найбільш актуальні питання в сфері правосуддя і донести їх до центральних органів влади. Темою першої зустрічі обрали новинки у законодавстві про банкрутство. Вже 2019-го запрацює новий Кодекс, що регулюватиме відносини у цій сфері.
Дніпропетровщина має одну з найпотужніших економік в Україні, тут багато підприємців. Розуміти всі зміни законодавства у цій сфері – актуально для бізнесменів регіону.
Нова процедура банкрутства стала простішою. Її основна мета – не просто закрити неспроможний бізнес, а допомогти підприємцю знову стати на ноги, підкреслив Довидас Віткаускас, керівник Проекту ЄС «Право-Justice».
Підприємець має зрозуміти: банкрутство – не кінець бізнесу, а навпаки, певні можливості.
До зустрічі долучилися судді, працівники арбітражних судів, науковці області. Загалом близько 200 учасників.