Інтернет-видання «Дніпро.Головне»

«Місцева влада напряму працює з партнерами заради відновлення», – Зеленський назвав Дніпро прикладом міжнародного муніципального співробітництва

2 серпня Володимир Зеленський, Президент України, закликав українських послів активно працювати над привертанням більшої кількості інвестицій для регіонів, які потребують відновлення. Він також навів ряд прикладів успішних муніципальних партнерств, які сприяють залученню допомоги від міжнародних партнерів.

«У Дніпрі — співпраця з Чехією. Місцева влада напряму працює з партнерами заради відновлення. І це додає більше швидкості та додає ефективності», — сказав Глава держави.

З свого боку, мер міста Дніпра, Борис Філатов, підкреслив, що протягом менше ніж півроку він вже провів п’ять зустрічей з чеськими колегами на всіх рівнях: від урядовців і дипломатів до парламентаріїв і представників бізнесу. Ці зустрічі стали можливими завдяки спільним зусиллям міського керівництва, зокрема голови ДніпроОВА Сергія Лисака та голови обласної ради Миколи Лукашука, і призвели до ефективного патронату над містом. Також важливим виявився візит Президента Чехії Петра Павела до Дніпра.

«Це не просто церемоніальні зустрічі, а кропітка праця, що вже найближчим часом дасть практичний результат.

Я хотів би подякувати Володимиру Олександровичу за об’єктивну оцінку нашої діяльності, бо сьогодні дуже важливо, щоб місцеве самоврядування підтримувало центральну владу, зокрема й у міжнародних відносинах», — повідомив Філатов.