Інтернет-видання «Дніпро.Головне»

Менше цукру і хліба, – нове меню у школах

1 січня завершився перехідний період впровадження реформи шкільного харчування. Наразі реформа має запрацювати повною мірою, – повідомляє пресслужба Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

“Держпродспоживслужба контролюватиме впровадження нових норм та дотримання санітарних норм закладами освіти”, — сказала голова Держпродспоживслужби Владислава Магалецька.

До оновленого меню для шкільних їдалень входять 160 страв. У ньому обмежені кількість солі та цукру, жирів рослинного й тваринного походження та субпродуктів. Натомість збільшили кількість молока й кисломолочних продуктів, м’яса, риби, свіжих овочів і фруктів.

Усі шкільні заклади з 1 січня 2022 року зобов’язані:

Особливості продуктів:

Заборони на продаж:

Нові норми харчування школярів затвердив кабінет міністрів з 1 вересня 2021 року. Усі школи стовідсотково мають перейти на нове меню з 1 січня 2022 року.