Інтернет-видання «Дніпро.Головне»

Квентін Тарантіно продає у вигляді NFT сім видалених сцен із «Кримінального чтива»

Видалені сцени, а також рукописний сценарій фільму з аудіокоментарями у вигляді NFT продадуть на онлайн-маркетплейсі OpenSea. Лоти випустять на базі блокчейн-платформи Secret Network, завдяки чому сцени з фільму та сценарій зможуть побачити лише покупці, імена яких залишаться у секреті.

Сам Тарантіно заявив, що радий відкрити новий світ NFT та продати фанатам ексклюзивні матеріали.

«Кримінальне чтиво» було другим фільмом Тарантіно. Це сколихнуло світ кінематографа та збільшило долю тодішньої нішевої студії Miramax, співзасновниками якої були брати Боб Вайнштейн і нині засуджений сексуальний злочинець Гарві Вайнштейн. «Кримінальне чтиво» отримав «Золоту пальмову гілку», найвищу нагороду в Каннах, у 1994 році. Тарантіно та його співавтор, канадський режисер Роджер Евері, отримали «Оскар» за найкращий сценарій у 1995 році. Фільм також зробив Семюела Л. Джексона суперзіркою і відродив кар’єру Джона Траволти.

У вересні компанія з Дубаю 3F Music придбала приблизно за $74 тисячі NFT-токен із зображенням дворічної дівчинки, яка стала відомою завдяки своєму «погляду скоса».

До цього вихідний код Всесвітньої павутини (WWW) продали на онлайн-аукціоні Sothebyʼs у вигляді незамінного токена за $5,4 мільйона.