Інтернет-видання «Дніпро.Головне»

Кредити на квартири через Дію відкривають для всіх українців: названо дату

Участь у програмі єОселя зможуть взяти всі українці, які не володіють власним житлом. Зміна набуде чинності з 1 серпня. Кредити за пільговою річною ставкою 7% у гривні оформлятимуться через Дію.

Перший внесок становитиме від 20%, а термін кредитування – до 20 років. Подати заявку на отримання після 1 серпня кредиту зможуть ветерани війни, учасники бойових дій та люди, які не мають власного житла. Військові, правоохоронці, вчителі, медики та вчені залишаються у програмі, зазначили в уряді.

“Внесли зміни, завдяки яким участь у програмі єОселя зможуть взяти всі українці, які не мають власного житла… Вона (програма. – Ред.) вже надала можливість військовим, правоохоронцям, вчителям, медикам та вченим отримати іпотеку під 3%. Наразі таких пільгових іпотечних кредитів видано на суму понад 2,3 млрд грн”, – заявив глава Кабінету міністрів Денис Шмигаль на засіданні уряду 4 липня.

Умови програми єОселя

Кредити за програмою надають державні та комерційні банки-партнери, зокрема. Ощадбанк, ПриватБанк, Глобус Банк, Укргазбанк, Sky Bank. Після розширення програми взяти участь у ній зможуть громадяни України віком від 18 і не старше 70 років, які на дату оформлення кредиту:

Вимоги до нового житла також чітко встановлені. Це має бути квартира в багатоквартирному житловому будинку (крім державної або комунальної форм власності) не старіше трьох років або майнові права на квартиру, що будується. Крім того:

Особлива увага приділяється вартості житла. Вона не повинна перевищувати середню вартість будівництва житла по регіонах України та помножену на:

“Якщо вартість 1 квадратного метра або площа житла перевищує певні умови програми, різниця покривається коштом первісного внеску”, – наголошується на сайті проєкту.

Як отримати житло

Учасники програми можуть подати заявку через Дію. Після чого потрібно отримати та вибрати пропозицію від банків, а далі пройти перевірку даних та документів у обраному банку. Після цього необхідно вибрати житло та надати банку необхідні для отримання кредиту документи, а у фіналі укласти договори з банком та договір купівлі-продажу.

“Нерухомість оформляється у вашу власність. Кредитні кошти перераховуються банком на рахунок продавця нерухомості”, – розповіли у єОселі.

Виплачувати кредит можна одним із двох способів. Зокрема:

За матеріалами OBOZREVATEL.