Інтернет-видання «Дніпро.Головне»

Кращі практики місцевого самоврядування впроваджуються на Дніпропетровщині

Такого висновку дійшли представники Ради Європи спільно з Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, які підбили підсумки всеукраїнського конкурсу кращих практик місцевого самоврядування за 2014 рік. В результаті Дніпропетровська область увійшла в число фіналістів за усіма напрямками відбору – «Енергозбереження та енергоефективність», «Влада та бізнес: сприяння, партнерство», «Влада та громада: інформування, діалог, участь».
Про це повідомляє видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ».
Так, Дніпропетровська обласна рада отримала три спеціальні відзнаки: «Сприяння проведенню громадської експертизи рішень Дніпропетровської обласної ради та їх виконання», «Створення Комунального закладу «Дніпропетровське регіональне інвестиційне агентство» та «Щорічний конкурс міні-проектів з енергоефективності та енергозбереження серед локальних громад».
«Цього року наша область виявилася найактивнішим учасником Всеукраїнського конкурсу кращих практик місцевого самоврядування – ми надіслали третину від усіх заявок. Я вважаю, що такі заходи – це унікальна можливість для представників місцевого самоврядування поділитися своїм успішним досвідом та досягненнями і поширити корисні ініціативи регіонів на території всієї України», – говорить Євген Удод.
Довідково. 198 практик було подано на конкурс у 2014 році. У результаті визначено 37 заявок-переможців, 12 з яких – із Дніпропетровської області. Автори практик-переможців візьмуть участь у навчальній поїздці до однієї з країн-членів Ради Європи.