Інтернет-видання «Дніпро.Головне»

Генадій Корбан вважає, що Верховна Рада має відмінити мораторій на сплату земельних податків

Генадій Корбан вважає, що український парламент повинен терміново зібратися для скасування прийнятого на днях закону щодо пільгового оподаткування підприємств на час карантинного періоду. Про це він написав у своєму Фейсбуці.
«Верховная Рада должна немедленно собраться, больной или здоровой для того, чтобы отменить недавно принятый закон о моратории на уплату земельных налогов и сборов в местные бюджеты».
На думку Корбана, прийнятий закон призведе до спустошення місцевих бюджетів, через що, зокрема, уже в квітні медики в рамках медичної реформи і зміни принципів фінансування медицини можуть не отримати зарплату. Весь тягар виплати заробітної плати медпрацівникам ляже на місцеву владу.
Окрім того, Генадій Корбан підкреслив, що деякі бізнесмени розуміють абсурдність прийнятого закону, а тому готові добровільно і надалі сплачувати всі податки до місцевих бюджетів.
«На фоне неспособности власти признать ошибку, есть и хорошая новость.
Вчера мне позвонил Виктор Пинчук, который сам родом из Днепра. И проявил социальную ответственность, достойную своего положения. Он сказал, что корпорация «Интерпайп» отказывается от льготы, предусмотренной этим глупым законом. И направил все средства от аренды земли на помощь городу в борьбе с коронавирусом. И это прецедент», – відзначив Корбан.