Інтернет-видання «Дніпро.Головне»

Кандидати в мери Дніпропетровська приховали виборчі витрати, – експерт

Офіційні дані, оприлюднені виборчкомом, нижчі за підрахунки громадського моніторингу.
Про це Depo.Дніпро стало відомо сьогодні під час круглого столу “Моніторинг фінансування виборчих кампаній”.
Експерти протягом місяця добивалися оприлюднення офіційних витрат з виборчих фондів від Дніпропетровської міської виборчої комісії. Проте навіть оприлюднена інформація була неповною.
Читайте також: У Дніпропетровську відмовились надавати звіти про виборчі витрати партій
Як повідомив виконавчий директор ГО “Інститут громадської експертизи” Олексій Літвінов з посиланням на дані виборчкому, щодо Загіда Краснова і Максима Курячого оприлюднені дані лише проміжних звітів. Відповідно до них Краснов витратив 2,7 млн.грн., Курячий – 1,3 млн.грн. з виборчих фондів.
Олександр Вілкул у першому турі відзвітував про витрачені 2,7 млн.грн., у другому – 2,4 млн.грн. Витрати Бориса Філатова у першому турі не оприлюднені, у другому турі офіційна сума склала 1,3 млн.грн.
“Сім мільйонів (гривень – ред.) за нашими підрахунками витратив Борис Філатов. 4,5 млн.грн. – Олександр Вілкула. Краснов – 4,9 млн.грн, і 2,2 млн.грн. – Максим Курячий”, – повідомив Олексій Літвінов.
Нагадаємо, експерти моніторили витрати на вуличну агітацію, рекламу в ЗМІ та зовнішню рекламу протягом вересня-листопада у чотирьох основних кандидатів на посаду міського голови.
Читайте також: 60% міських рад Дніпропетровщини порушують закон