Інтернет-видання «Дніпро.Головне»

Італію трусить від вуличних протестів через карантинні обмеження

Вуличні продавці та ресторатори з усієї Італії вийшли на вулиці з вимогами повернутися на роботу . Останніми днями в різних містах Італії вже відбувалися мобілізації та протести торговців, які продають непродовольчі товари (продаж харчових продуктів – єдиний, дозволений в червоній зоні), – повідомляє Corriere della Sera.

Напруженість у Римі, де вони зібралися на знак протесту, проти торговців та рестораторів виступили правоохоронці. Деякі демонстранти намагалися прорватися через бар’єри та запалили димові шашки та кидали пляшки проти поліції, яка відповіла силою, звинувативши демонстрантів.

Серед демонстрантів був присутній ресторатор з Модени Ермес Феррарі , 51 рік, переодягнений у Джейка Анджелі , “шамана”, який був серед дійових осіб нападу на Капітолійський пагорб 6 січня минулого року.

Поранено службовця та двох поліцейських, одного забрала швидка допомога. Частина людей, які протестували, була затримана. Пізно вдень делегацію демонстрантів у палаті прийняв депутат Демократичної партії Емануеле Фіано .

Міністерка внутрішніх справ Лучана Ламоргезе втрутилася в сутички, заявивши, що вона висловила свою солідарність та близькість до чиновника та агентів, які постраждали під час демонстрації. У цій самій заяві міністерка наголошує: “На даний момент акції протесту підживлюються надзвичайно делікатною ситуацією для країни, але будь-яка жорстока поведінка щодо тих, хто прагне захищати законність і безпеку, є неприпустимою”.

У Мілані група вуличних торговців зібралася на площі Дука-д’Аоста, перед Центральним вокзалом, щоб дозволити роботу “негайних закусок” і мати можливість повернутися на роботу . “Ми єдині, хто все ще закритий, – засуджують вони, – хто ми, соціальні вороги?”. Коли рух автомобілів та громадський транспорт перекрито , вуличні продавці погрожують заблокувати кільцеві дороги теж, якщо дозволи не даддуть якомога швидше.

У Неаполі відбулася мобілізація ринків, до якої приєдналися ресторатори та власники барів та тренажерних залів, які виступили проти чергового тижня в червоній зоні. Перекрито рух на автомагістралі A1 Мілан-Неаполь, де триває акція протесту: близько двохсот вантажівок та фургонів вишикувалися на знак протесту, на деяких вивішені таблички зі словами: “Для уряду ми невидимі “,” Ми хочемо лише працювати “

Протести також у Вероні, перед Ратушею. Міністр внутрішніх справ заявив: “Не можна визнати, що в такій важкій для країни фазі, в якій необхідні максимальні зусилля згуртованості та взаємної солідарності, протести призводять до подальшої напруги та незручності, як у випадку з перекриттям дороги в Казерті, без розбору наносить удари по громадянах, яким теж нелегко пережити кризу, яка спричинена Covid-19».

Протестуючи проти постанови, яка встановила червону зону, яка фактично забороняє продаж усіх непродовольчих товарів. А на сьогодні, 7 квітня, заплановано новий протест тосканських вуличних торговців у Флоренції.