Інтернет-видання «Дніпро.Головне»

Інформаційний пояснювально-заспокійливий підсумок дня від письменника, який пише море і кораблі

Вже місяць, відомий український письменник-мариніст(письменник, що описує море) Антон Санченко опановує нову стихію, – щодня робить новинні дайджести для українців. Ось як пояснює письменник свою нову місію на інформаційному фронті:

“Сьогодні місяць, як я щодня роблю новинні дайджести, які насправді були побічним продуктом однієї роботи для одних добрих людей, які перебазуються далі, а мене з собою не беруть. Тобто я писав огляди новин на прохання знайомих і до того, але місяць тому формат склався остаточно і я став робити це регулярно, бо всі мої проблеми на певний час вирішили добрі матроси. Я навіть прожив цей місяць у каюті, геть як справжній моряк. Головна вимога до формату – він за кількістю знаків має влазити в месенджер, щоб читати його на виїздах, і після нього матрос не має вистрибнути за борт. Більше того, вони не заперечували, щоб я викладав це в себе на сторінці, і виявилося, що цікаве матросам – цікаве і вам. Це дуже важливий фідбек. І я з біса вдячний.”

Багато українців зараз перебувають у нервовій напрузі, шукаючи новин по різноманітних джерелах, наражаючись на небезпеку отримати фейкову або неточну інформацію, яка спричинить стрес, а може навіть і серцевий напад. Тож, на наше щастя, є чудовий письменник Антон Санченко, який ретельно відбирає для нас найважливішу інформацію за день у доволі стислому форматі. Його мистецтво подачі новин нагадує описи морської стихії, яка навіть в буремні часи заворожує своєю величчю і магічною красою, а заправлена вся підбірка соковитим українським південним гумором, який розраджує і не дає зажуритися й впасти у депресію. Сторінку письменника можна знайти тут.

Антон Санченко народився в Херсоні. Закінчив середню школу в Києві 1983 року. 1986 року закінчив Херсонське мореходне училище. Працював начальником радіостанції в Керчі, Херсоні, Одесі, Стамбулі та Піреї.

У подальшому, 2005 року Антон Санченко закінчив філологічний факультет Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Оповідання Санченка друкувалися в журналах, газетах, на літературних інтернет-сайтах. 2008 року у видавництві «Факт» вийшла збірка оповідань «Баркароли» та роман-придибашка «Весілля з Європою».

У 2010 році вийшла електронна книга оповідань Антона Санченка «Нариси бурси» — одна з перших електронних книг в українській літературі, а 2011 у видавництві «Темпора» .

У видавництві «К.І.С.» — колективний переклад книги «Навколосвітня подорож вітрильником наодинці» капітана Джошуа Слокама.

У 2016 вийшла книга «Земля Георгія».

Ось приклад новинного дайджесту від Антона Санченка за 12 квітня: