Інтернет-видання «Дніпро.Головне»

Єрмака звинувачують у тому, що він зірвав унікальну операцію СБУ із затримання російських бойовиків-вагнерівців

Агент Національного антикорупційного бюро, ветеран АТО Євген Шевченко стверджує, що насправді у даному випадку йдеться про тривалу і ретельно сплановану операцію контррозвідки СБУ, проведення якої зірвав глава офiсу президента Андрій Єрмак.  Адже затримання групи ПВК Вагнера мало відбутися не в Білорусі, а в Україні, про що військові злочинці та й їхні господарі у Кремлі навіть не здогадувалися, – повідомляє “Україна молода”.

Євген Шевченко відкрито звинуватив керманича Банкової Андрія Єрмака у державній зраді на власній сторінці у Facebook.  За його словами, він має достовірну інформацію з негласних слідчо-розшукових справ, зокрема записані на відео інтерв’ю з вагнерівцями, які поки що перебувають під грифом «Таємно», але, коли прийде час, будуть опубліковані. 

Про деталі зірваної Єрмаком операції повідомляє наступне: «Залегендований агент нашої спецслужби набирав групу людей із досвідом війни на Донбасі — нібито для роботи у Венесуелі. Кожен із бойовиків пройшов відеоінтерв’ю, в якому детально розповів про свій бойовий досвід, набутий в Україні, — російські виродки, які вбивають людей за гроші, ні про що не підозрювали й хвалилися своїми злочинами під відеофіксацію в межах кримінальної справи, санкцію і процесуальний контроль за якою здійснював заступник генпрокурора Гюндуз Мамедов», — стверджує ветеран АТО Шевченко. 

Автор підкреслює, що після набору групи вагнерівці купили квитки на рейсовий літак із Мінська. Також на цей рейс було куплено квиток ще одному агенту СБУ, в якого під час перельоту над територією України нібито мав «трапитися епілептичний припадок або щось іще гірше», що вимагало б «негайної посадки літака в Києві для надання екстреної медичної допомоги «хворому». Після цього, згідно зi сценарієм вітчизняної контррозвідки, під виглядом медичних братів у літак мала б зайти група спецназу СБУ «Альфа» і затримати всіх найманців. 

Спецоперацію «злили в унітаз» 

Утім усе пішло не за планом. За день до планованого арешту найманців заступник голови СБУ Баранецький доповів особисто президенту України Володимиру Зеленському про заплановану спецоперацію. Під час доповіді також був присутній глава офiсу президента Андрій Єрмак.  «Після доповіді Єрмак зажадав негайного скасування операції нібито через те, що впродовж чотирьох днів мав відбутися великий обмін полоненими», — розповідає Євген Шевченко. За його даними, скасувати операцію на той момент було неможливо, оскільки вагнерівці вже прямували до столиці Білорусі — Мінська — на автобусі. Але вже незабаром пан Баранецький «був змушений підкоритися президенту, який підтримав позицію Єрмака».  Усі вони, заявляє ветеран АТО, нібито домовилися про те, що відкладуть виліт найманців із Мінська на чотири дні. Далі цікавіше: посилаючись на дані СБУ, агент НАБУ зазначає, що «вже наступного дня російська ФСБ у повному обсязі отримала інформацію про підготовку спецоперації українських контррозвідників». 

«І щоб усе не здавалось настільки вже очевидним, вони «злили» ці дані в КДБ Білорусі, після чого відбулося затримання і подальше повернення найманців до Росії. А великий обмін, яким Єрмак намагався зупинити дозвіл президента, так і не відбувся… Унікальна, надзвичайна операція СБУ була злита в унітаз руками глави офiсу президента України, який є агентом російських спецслужб», — констатує пан Шевченко.

Дивно, що на доволі серйозні звинувачення у держзраді глава офiсу президента Андрій Єрмак ніяк не відреагував. Міг би хоча б для «галочки» назвати цю інформацію нісенітницею. Власне, як це було на минулому тижні: коли Банкова негайно відреагувала і заперечила інформацію про те, що пан Єрмак нібито тиснув на голову і чотирьох членів ЦВК, вимагаючи від них звільнення «за власним бажанням» через те, що вони нібито є «людьми Андрія Богдана» — його скандального попередника на посаді. І байдуже, що потім голова ЦВК Олег Діденко підтвердив, що тиск напередодні місцевих виборів таки був.

На цю тему детальну інформацію виклав відомий опозиційний політик Олексій Гончаренко у своєму ютуб-каналі. Де розповідає про історію приватних найманців та сценарій СБУ із затримання підготовлених для захоплення 33 бойовиків. А також ділиться ексклюзивною інформацією про тих, хто злив інформацію московщині.