Інтернет-видання «Дніпро.Головне»

Як здати теоретичний іспит з ПДР без автошколи: інструкція та перелік необхідних документів

Мрієте про водійське посвідчення, але не маєте часу чи можливості навчатися в автошколі? Ви можете самостійно підготуватися до теоретичного іспиту та успішно його скласти. Як це зробити та які документи для цього вам знадобиться, читайте детальніше в матеріалі ІА «Дніпро Оперативний».

Порядок проведення теоретичного іспиту для отримання водійського посвідчення

Які документи потрібні для теоретичного іспиту для отримання водійського посвідчення

Як самостійно підготуватися до теоретичного іспиту без навчання в автошколі

  1. Вивчення Правил дорожнього руху (ПДР): використовуйте друковані та електронні ресурси, вчіть ПДР по темам навчальної програми. Також ви можете скористатися онлайн-тренажером із ПДР, який відображає всі питання, які будуть на іспиті.
  2. Запис на іспит: зверніться до будь-якого сервісного центру МВС. Далі ви отримаєте талон запису через е-запис або термінал сервісного центру МВС.
  3. Підготовка документів: Вам знадобиться паспорт з відміткою про місце реєстрації або ID-картку та медична довідка для водія. Також потрібен ідентифікаційний номер. У разі, якщо ви хочете отримати нову категорію, вам знадобиться наявне посвідчення.          

Чи можна здати на права без автошколи?

Так, в Україні стало можливо складати теоретичний іспит на водійське посвідчення без навчання в автошколі. Ось що вам потрібно знати:

1. Теоретичний іспит:

Вартість послуги складання теоретичного іспиту коштує – 13 грн.

2. Практичний іспит:

Переваги та недоліки самостійної підготовки

Переваги:

Недоліки:

За матеріалами Дніпро Оперативний.