Інтернет-видання «Дніпро.Головне»

Голова Верховної ради України Дмитро Разумков заявив, що «Слуги народу» шантажем вимагали призначити “свого” керівника Апарату Верховної Ради

Спікер Верховної Ради Дмитро Разумков заявив, що фракція «Слуги народу» шантажувала його, вимагаючи призначити «потрібного» керівника Апарату парламенту, – розповів в ефірі каналу «Україна 24».

«Чому питання про керівника апарату [Верховної Ради] з’явилося, як шантаж голови Верховної Ради: «Або признач нашого, або ми тебе знімати будемо». Я на шантаж не вівся і вестися не буду. Чи я щось збрехав? Хто мені листа надіслав? Не Арахамія?» — заявив Разумков.

У відповідь перший заступник голови фракції «Слуга народу» Олександр Корнієнко запитав: «Це що, шантаж?»

Також спікер парламенту запевнив, що не дасть ображати працівників Апарату, адже «люди працюють цілодобово».

«Щодо керівника Апарату — призначайте. Подивимося, як він буде працювати у вас. Але робити людей, які працюють на державну інституцію парламенту України, заручниками політичних перетягувань канатів я не дам», — обурився Разумков.

Конфлікт між «Слугою народу» і головою ВР почався після того, як Разумков направив на експертизу до Венеціанської комісії законопроєкт про деолігархізацію до його розгляду у другому читанні в Раді. У «Слузі народу» просили, щоб закон передали після його ухвалення.

Сам Разумков заявив, що у відставку не збирається, а в разі звільнення з посади він залишиться в політиці.

Голова фракції «слуг» Давид Арахамія назвав причиною звернення про відставку Разумкова «холодну регламентну війну».

5 жовтня Рада відсторонила Разумкова від ведення засідання на два пленарні дні — час розгляду питання про його відставку.