Інтернет-видання «Дніпро.Головне»

Генштаб пропонує мобілізувати ще 400-500 тисяч людей, – Володимир Зеленський

Сьогодні на щорічній пресконференції президент України Володимир Зеленський відповів на питання стосовно мобілізації. За його словами, Генштаб пропонує найближчим часом мобілізувати ще до 500 тисяч українців.

«Питання мобілізації дуже чутливе. Генштаб звернувся з ним стосовно захисту нашої держави та потенційних контрнаступальних дій. Вони запропонували мобілізувати додатково 450-500 тисяч людей. Це дуже велика цифра, тому я сказав, що для цього потрібно більше аргументів. Це питання справедливості, обороноздатності та фінансів», – заявляє президент України Володимир Зеленський.

Він також додає, що для впровадження мобілізації потрібен комплексний план, аби забезпечити справедливість стосовно військових, які вже довгий час захищають нашу державу. Мобілізаційний закон має містити відповіді на питання стосовно відпусток та ротації. Таким чином Генштаб почав працювати над цим планом.

«Поки що я не побачив там питання стосовно демобілізації, хоча це дуже важливий процес. Це питання справедливості щодо наших військових. Їм дуже важко там, тому наше військове керівництво має розуміти усі ці виклики. Ми не можемо втратити наших людей, їх моральний стан», – каже Зеленський.

Таким чином, за словами президента, план має бути виконаний предметно, з конкретикою та повагою до наших воїнів.

«Що стосується фінансів – мобілізація в такому форматі буде коштувати Україні додаткових 500 млрд. грн. Тому я би хотів розуміння від прем’єр-міністра, міністра фінансів – а звідки гроші?»

За матеріалами Наше місто.