Інтернет-видання «Дніпро.Головне»

Газопостачальник “останньої надії” збільшив ціну на газ

«Газопостачальна компанія «Нафтогаз України» встановила ціну на газ на вересень для споживачів, які отримують паливо від постачальника «останньої надії», на рівні 12 грн за кубометр, – повідомляє сайт «Нафтогазу».

Компанія підвищила тариф на 22 копійки, в серпні ціна складала 11,78 грн/куб. м. Сума включає податок на додану вартість, без доставлення.

Як постачальник «останньої надії» «Нафтогаз» обслуговує 600 000 клієнтів у Донецькій, Херсонській, Полтавській областях, у містах Кременець (Тернопільська область), Мелітополі і Мелітопольському районі (Запорізька область), Коростишеві та Коростишівському районі (Житомирська область), Шепетівці (Хмельницька область).

«Нафтогаз» у липні встановив єдину ціну 7,96 грн за кубометр газу. Компанія з першого липня призупинила дію тарифного плану «Місячний».

Нагадаємо, постачальник «останньої надії» – це компанія, до якої автоматично переходять споживачі у разі банкрутства чи неспроможності їхнього постачальника виконувати свої обов’язки з газопостачання. В Україні це державний «Нафтогаз України».

Клієнтами «останньої надії» можна стати лише тимчасово – до 60 календарних днів. Упродовж цього терміну споживач має обрати постійного постачальника газу з тих, що є на ринку (близько 70 компаній), та укласти з ним угоду. Якщо встановлений законом час сплив, а договору не укладено, тоді постачальник «останньої надії» може припинити постачання газу.

Базовий тариф «Нафтогазу» для постійних клієнтів становить 7,96 грн/м3 (діє до кінця квітня 2022 року).