Інтернет-видання «Дніпро.Головне»

Фінляндія продовжить реалізацію проєкту підтримки реформи української школи до 2023 року

Україна та Фінляндія продовжили реалізацію проєкту «Фінська підтримка реформи української школи» до 2023 року.

Про це повідомила пресслужба уряду.

Відповідну угоду підписали під час зустрічі в Києві прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля і прем’єр-міністерки Фінляндської Республіки Санна Марін.

Проєкт передбачає фінансову підтримку освітньої реформи з боку Фінляндії у розмірі до 6 млн євро та до 2 млн євро з боку Європейського Союзу.

«З початку агресії росії у 2014 році Фінляндія нам допомагала на усіх міжнародних майданчиках, надала значну підтримку у просуванні реформ в Україні, зокрема у сфері освіти. Ми високо цінуємо й ніколи не забудемо солідарність фінського народу, його моральну підтримку та численні пожертви для міжнародних гуманітарних організацій на допомогу Україні», – зазначив Шмигаль.

Крім допомоги у секторі освіти, прем’єри домовилися про залучення Фінляндії до відновлення в майбутньому інфраструктури України з використанням передових технологій і європейських параметрів та про участь у відбудові українських міст та селищ.

«Розраховуємо найближчим часом вийти на конкретні проєкти з тим, щоб бути готовими якомога швидше приступити до роботи», – підкреслив прем’єр-міністр України.

Також очільники урядів домовилися про тісну координацію взаємодії в рамках ЄС, зокрема про допомогу з боку Фінляндії у реалізації реформ в Україні на шляху до членства в Євросоюзі.

Санна Марін підкреслила, що Україна – це вже фактично член європейської родини. За її словами, Фінляндія разом із Євросоюзом підтримуватиме Україну на кожному етапі приєднання до ЄС.

Раніше Фінляндія виділила додаткові 2 млн євро на програму Ради Європи для України.