Інтернет-видання «Дніпро.Головне»

Філатов привітав Дніпровську зенітну ракетну бригаду, яка захищає місто від російських ракетних атак

З початку повномасштабного вторгнення РФ підрозділи Дніпровської зенітної ракетної бригади виконали важну роль у знищенні більше 400 ворожих повітряних цілей, з яких понад половина становили крилаті ракети, що загрожували мирним жителям. Протягом лише півроку оборонці неба успішно збили шістдесят крилатих ракет та майже вісімдесят безпілотників.

Мер Дніпра, Борис Філатов, висловив свою вдячність оборонцям неба за їхню важливу роботу, яка дозволяє місту продовжувати функціонувати і жити нормальним життям, не зважаючи на складну ситуацію. Він вручив оборонцям неба почесні медалі “Захиснику Вітчизни”, грамоти, подяки і навіть 25 телевізорів для військових частин. Це визнання мужності та високої майстерності військовослужбовців.

Командувач повітряного командування “СХІД” Повітряних Сил ЗСУ, генерал-майор Іван Теребуха, підкреслив, що багато цілей противника було знищено з початку агресії, включаючи літаки, гелікоптери та безпілотні літальні апарати. Відео збитих ворожих апаратів отримало світове визнання, що свідчить про високу майстерність оборонців неба.

Місто Дніпро надає підтримку військовим, забезпечуючи їх необхідною технікою та навіть допомагаючи з модернізацією окремих зразків зброї. Відповідно до запитів та потреб оборонців, місто придбало десятки планшетів, ноутбуків та іншої компʼютерної техніки на суму понад 3 млн грн. Крім того, бійцям доставляють різні види амуніції. Також відведено субвенцію в розмірі понад 1,2 млн грн для придбання запчастин, оргтехніки та електрооснащення військової частини.

Ці заходи спрямовані на покращення ефективності роботи бійців та забезпечення їх потреб для успішного виконання завдань. Місто виявляє підтримку та визнання військовим, які захищають мир та безпеку населення.