Інтернет-видання «Дніпро.Головне»

Філатов: «На місці прильоту в приватний сектор працюють всі міські служби. Основні мережі відновлять до кінця дня, далі почнемо виплати постраждалим»

Уночі на 24 червня російські окупанти здійснили масований обстріл у місті Дніпро. Цей напад був підступним, оскільки були обрані житлові квартали, де в цей час люди спокійно спали. Система протиповітряної оборони максимально відбила атаку, проте, на жаль, одна з ракет таки вразила приватний сектор, утворивши велику воронку. Понад три десятки будинків зазнали серйозних пошкоджень, а деякі були повністю зруйновані. Мер Дніпра, Борис Філатов, підкреслив, що місто буде системно надавати допомогу всім, хто став жертвою військового злочину з боку російських сил.


«Основні мережі плануємо відновити до кінця дня. Далі, до понеділка (адже нині ще працюють правоохоронні органи) ми закінчимо працювати на місці. І потім вже перейдемо в площину компенсацій тим людям, які постраждали. Будемо виплачувати (гроші, — ред.) за зруйноване майно», — сказав Філатов. 


Від самого ранку на місці розгорнуті районні штаби, працюють декілька комунальних бригад, а також правоохоронці та деякі волонтерські організації. 
Нині, за даними обласної військової адміністрації, кількість постраждалих внаслідок нічного удару зросла вже до 11 людей, з яких троє — діти. Відомо, що семеро поранених шпиталізовані.   
Чималі збитки і серед автівок та іншого майна мешканців. Пан Дмитро нині розбирає уламки біля будинку, де знімав кімнату. Чоловік – переселенець з Луганська. Раніше мешкав у Краматорську, а згодом переїхав вже до Дніпра.

З самого ранку на місці події розгорнуті районні штаби, працюють кілька комунальних бригад, правоохоронці та волонтерські організації. За останніми даними обласної військової адміністрації, кількість постраждалих в результаті нічного удару зросла до 11 осіб, серед яких троє дітей. Зазначено, що семеро поранених були госпіталізовані. Місцеві мешканці зазнали значних матеріальних збитків, включаючи автомобілі та інше майно. Пан Дмитро зараз розбирає завали біля свого житла. Чоловік є переселенцем з Луганська, проживав у Краматорську, але згодом переїхав до Дніпра.

«У нас кімната внизу. На щастя, ми вийшли з неї, слава Богу, бо там страшно (після влучання ракети неподалік, — ред.). Машина моя ремонту не підлягає, я думаю. Страшно, дуже страшно», — розповів Дмитро.