Фермеры Днепропетровщины обратились к Зеленскому

31.10.2019 17:15   -
Автор:

Аграрии Днепропетровщины обратились к президенту Украины Владимиру Зеленскому с заявлением, в котором изложили свое отношение к введению в стране рынка земель сельскохозяйственного назначения. Об этом сообщается в группе «Берег надій» в Фейсбук, передает “Днепр вечерний“.
Звернення
до Президента України Володимира Зеленського
від аграріїв Синельниківщини та Васильківщини
Шановний пане Президенте України!
Хочемо висловити нашу підтримку Вашим намірам щодо скорішого відновлення української економіки, забезпечення її стійкого розвитку, подолання корупції та підвищення добробуту пересічних українців. Розбудова заможної, сильної, єдиної та щасливої України, в якій держава існує для людини, а не людина існує для держави – це наша спільна мета і завдання, виконання якого від нас вимагає народ України.
Скасування мораторію та запровадження в Україні ринку земель сільськогосподарського призначення є одним з кроків, які виходять далеко за рамки сьогодення та визначають подальшу долю не тільки аграрного сектору, а і всієї країни на десятиріччя вперед. Одним з найважливіших питань, яке хвилює нас, аграріїв, та всіх жителів Синельниківщини та Васильківщини, є:
чи стануть українці наймитами на власній землі, чи продовжать і далі в Україні рости земельні латифундії? Це не тільки економічне, а й соціальне питання. Там, де землю обробляють малі і середні аграрії, село продовжує жити: у людей є робота, місцеві бюджети отримують податкові надходження, а самі аграрії відіграють ключову роль в підтримці соціального та культурного життя громади. Там, де землю забрали великі агрохолдинги, а особливо холдинги з капіталом іноземного походження, спостерігається інша картина: люди працюють вахтовим методом, а більшість сіл виявляються просто не потрібні, економічно невиправдані, що веде до їх повільної смерті. В результаті їх мешканці опиняються замкненими в середині депресивних територій, тому що не можуть продати свою хату та перебратися в інше місце.
Враховуючи вищесказане, ми прийняли рішення підтримати звернення ГС «Всеукраїнська Аграрна Рада» до Президента України №345 від 14.08.2019 р. щодо недопущення поспішного відкриття ринку земель сільськогосподарського призначення і законодавчої заборони іноземцям купувати українські землі. Забезпеченням цього є внесення відповідних норм до першої частини Конституції України, що можна зробити лише після проведення Всеукраїнського референдуму. Невиконання цього та допуск іноземців до українських земель є реальною загрозою нашій економічній продовольчій безпеці, а також призведе до наростання соціального напруження та пришвидшеної деградації українського села!
Володимир РОЙ, депутат облради,
Георгій КОЛПАК, голова ВСК «Україна»,
Віктор БІБІК, голова ТОВ «Гарант-Агро»,
Анатолій РОЙ, керівник С(Ф)Г «Рой»,
Андрій УСОВ, голова С(Ф)Г «Анастасія»,
Дмитро ГАПОНЕНКО, голова ТОВ «ДВК»,
Микола КАРАСЬОВ, голова ТОВ «Агросвіт»,
Юрій ЖУЛЕЙ, голова С(Ф)Г «Жулей»,
Володимир СУЛАЄВ, голова ТОВ «Нива»,
Микола ЗУЗИК, голова ФГ «За мир»,
Володимир ПОСТОЛ, керівник С(Ф)Г «Чайка-Аіст»,
Геннадій РИЖЕНКО, голова С(Ф)Г «Надія»,
Валерій АРАКЕЛЯН, голова ТОВ «Промінь»,
Леонід ВЕДМІДЬ, голова ТОВ «Агросервіс»,
Віктор ДУБОВИК, голова С(Ф)Г «Україна-2000»,
Олександр ГУСАК, голова С(Ф)Г «Павлівське»,
Дмитро УШАКОВ, голова ТОВ «Авангард»,
Дмитро ЛОБАЧ, голова С(Ф)Г «Мічуріна»,
Анатолій КОСТЕНКО, голова С(Ф)Г «Хутірське».