Інтернет-видання «Дніпро.Головне»

Євген Удод запрошує громадськість на слухання

Голова Дніпропетровської обласної ради Євген Удод запропонував громадськості провести відкриті громадські слухання відносно збільшення кількості соціальних аптек на Дніпропетровщині. Про це повідомляє інтернет-видання “ГЛАВНОЕ”.
«Майже 90% аптек, розташованих у лікарнях області є комерційними (приватними), і лише 10% – комунальними. Протягом останніх чотирьох років кількість останніх збільшилася зі 100 до 130. Комерційні аптеки було замінено комунальними наступним чином: коли закінчувався строк оренди приміщення, новий договір не укладався, а вільні площі на підставі рішення облради передавали на баланс «Фармації» – єдиного обласного комунального підприємства, яке займається фармацевтикою. Така ситуація не влаштовує власників комерційних аптек, які вимагають забрати з комунальної власності 48 об’єктів та віддати їм у користування. Тому вони будь-якими методами прагнуть відмінити всі попередні рішення облради і повернути приміщення для оренди комерційним структурам», – зазначив Євген Удод.
Голова Дніпропетровської обласної ради виступає проти цього, бо вважає, що питання забезпечення громадян дешевими та якісними ліками є дуже важливим. Саме тому він хоче винести це питання на широке громадське обговорення.
Під час громадських слухань пропонується провести порівняльні аналізи цін комерційних і комунальних аптек, ознайомитися з аргументами спеціалістів обласної ради та прокуратури.
Також буде представлене бачення зниження ціни на ліки як обласним комунальним підприємством «Фармація» так і комерційними аптеками.