Інтернет-видання «Дніпро.Головне»

Ексголову Нікопольської РДА засуджено до семи років ув’язнення за розкрадання 4 млн грн – прокуратура

Сім років колонії присудив Вищий антикорупційний суд колишньому голові Нікопольської РДА та його спільникам за привласнення 4,3 млн грн бюджетних коштів. Про це повідомляє 49000 з посиланням на департамент стратегічних розслідувань Нацполіції.

У 2019 році між Нікопольською райдержадмінстрацією та місцевим приватним підприємцем був укладений договір про проведення інвентаризації земель сільськогосподарського призначення, їхньої грошової оцінки та виготовлення необхідної документації із землеустрою. Один із фігурантів — інженер-землевпорядник — працював у субпідрядній організації, яка стала виконавцем замовлення.

За даними ЗМІ, йдеться про колишнього голову Нікопольської районної державної адміністрації Геннадія Зиміна, інженера-землевпорядника Віктора Селіна та підприємця Тетяну Гілку.

Тоді експосадовець підписав акти виконаних робіт, розуміючи, що вони містять неправдиві відомості, а обіцяні роботи фактично не виконувались. Не зважаючи на це, кошти на рахунок підрядників було перераховано у повному обсязі.

На початку 2021 року правоохоронці повідомили зловмисникам про підозри, а після завершення слідства обвинувальний акт було скеровано до суду.

За підтримання публічного обвинувачення Дніпропетровською обласною прокуратурою Вищий Антикорсуд визнав обвинувачених винними. Судом кожному з них призначено покарання у виді позбавлення волі строком на 7 років з конфіскацією половини належного на праві власності майна та позбавленням права займати певні посади та займатися певною діяльністю строком на 3 роки та на 1 рік.