Інтернет-видання «Дніпро.Головне»

Дніпровський батальйон тероборони очолив Олег Ляденко

Про призначення капітана ЗСУ Олега Ляденка на посаду командира батальйону тероборони Дніпра стало відомо 22 січня цього року. Тоді про це повідомила Юлія Дмитрова – заступниця директора департаменту соціальної політики у Дніпропетровської міської ради.

Ще кілька днів тому капітан Ляденко Олег Васильович, перебував на посаді командира роти спеціальної розвідки 74 окремого розвідувального батальйону, а вчора Олег Васильович вже прийняв командування Дніпровським окремим батальйоном територіальної оборони Сил територіальної оборони Збройних Сил України. Вітаємо!“, – написала вона на своїй сторінці у Фейсбук.

То ким є Ляденко і що про нього відомо?

Видання “Дніпроград” повідомляє, що Ляденко у 2010 році став депутатом Інгулецької райради від “Партії регіонів”, а потім був депутатом від “Опозиційного блоку” у міськраді Кривого Рогу. До ЗСУ Ляденко пішов у 2017 році, а вже у 2018 отримав поранення під час виконання бойового завдання. У Збройних Силах Олег Ляденко очолював роту спеціальної розвідки 74-го окремого розвідувального батальйону.

Також Ляденко має свій бізнес. Він заснував підприємство “Сігма”, збанкрутіле “Феррум”, Deep Master, а також є кінцевим бенефіціарним власником 3 фірм у Талліні, Афінах і на Мадагаскарі.

Олег Ляденко знявся у документальному фільмі “На шляху до перемоги”. Він має військові нагороди – Орден Богдана Хмельницького ІІІ ступеня, знак “За військову доблесть”, “Хрест 54 ОМБр”, годинник “Клейнод” і медаль “За військову службу Україні”.

За виконання завдань української армії на Донбасі Ляденко був внесений до російської бази “Трибунал”, де його позначено як “карателя”.