Інтернет-видання «Дніпро.Головне»

Дніпропетровські підприємці показово отримали приписи за сніг на прилеглій території

За розчищенням снігу на майданчиках міста стежать 12 інспекторів двох управлінь міської ради. Як виконуються зобов’язання зприбирання снігу та криги – перевіряли під час спеціального рейду.
Про це повідомляє видання “ДНЕПР. ГЛАВНОЕ” з посиланням на прес-службу міськради.
«Якщо робота не виконується, виписується припис. Можна в усній або письмовій формі. Залежно від обсягу робіт, вказується термін – 2 або 3 доби на чистку. Якщо це не виконується, то згідно 152-й статті адміністративного кодексу і правилам благоустрою міста, складається адміністративний протокол», – розповів провідний спеціаліст управління контролю за благоустроєм міста міськради Віктор Самовар.
За невиконання таких зобов’язань приватні та фізичні особи повинні будуть заплатити від 850 до 1300 грн. З керівників організацій стягнуть від 850 до 1700 грн.
Читайте також: Парковку в центрі Дніпропетровська розганяли евакуаторами
Управління, в якому працює Віктор Самовар, стежить за ситуацією з розчищенням снігу на території ЖЕКів, жилсервісів, ОСББ, ЖБК, а також підприємств, організацій, шкіл і навчальних закладів.
Сьогодні у ході спеціального рейду порушення виявили у Жовтневого центру житлових послуг – через відсутність посипання на одній із закріплених за ним території. На виправлення порушення у співробітників ЖЕКує один день.
За словами В. Самовара, інспекторинаразі обмежуються попередженнями та усними бесідами. Так з 29 грудня було виписано 157 приписів. Бесіди провели із понадсотнею власників підприємств.
Як в зимовий період утримують території, прилеглі до об’єктів споживчого ринку, контролює управління з організації контролю благоустрою об’єктів сфери відпочинку, споживчого ринку та захисту інтелектуальної власності міської ради.
«Організацію або підприємцяінформують, в який термін йому необхідно виправити те чи інше зауваження. Це контролюють інспектори. Зараз основна увага приділена центральній частині міста – від Чкалова до Набережної і від вул. Гагаріна до вул. Сєрова. Коли завершиться робота з центром міста, інспектори будуть більш активно перевіряти і віддалені райони», – розповів начальник відділу благоустрою управління з організації контролю благоустрою об’єктів сфери відпочинку, споживчого ринку та захисту інтелектуальної власності міської ради Андрій Глибокий.
Читайте також: Керівників установ попереджають про штрафи за неприбирання своєї прилеглої території
Він також додав, що основним завданням його відомства є не виписування протоколів, а попередження підприємців і торгових підприємств про те, що необхідно очищати тротуари від снігу та криги. Тому що від цього залежать безпека і життя городян.
За словами Глибокого, тільки за сьогоднішній день попередження отримали вже близько 70 підприємств. Ще один припис передають адміністрації ТЦ «Нагорка» – з побажанням очистити від снігу прилеглу стоянку.
Загалом на сьогоднішній день поки ще не складено жодного протоколу. Разом з тим, всі штрафи, які стягнуть за недобросовісну розчистку снігу, будуть передані до міського бюджету.