Інтернет-видання «Дніпро.Головне»

Дніпропетровщина може перейти до «червоної зони» найближчими днями

Дніпропетровщина може перейти до «червоної зони» уже найближчими днями. Про це повідомляє Дніпропетровська облрада.

Область уже досягла критичних показників за двома факторами – числом госпіталізованих з ковідом та кількістю нових виявлених випадків.

«На сьогодні вже два індикатори епідемічної небезпеки перевищили допустимий рівень. Це кількість госпіталізацій та коефіцієнт виявлення інфікованих. У разі, якщо такі показники протримаються ще 3 дні, державна комісія з питань ТЕБ та НС може прийняти рішення про перехід нашої області до «червоної зони», — заявив голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук на засіданні 11 жовтня.

Також голова облради акцентував, що стаціонари госпітальних баз заповнені, кількість ліжок для хворих на ковід буде продовжувати зростати: «За даними обласного департаменту охорони здоров‘я, ми повертаємось до статистики минулої осені, наразі вже перевищивши найбільші показники захворюваності цьогорічної весни. При чому дуже багато людей госпіталізують з серйозними ускладненнями. Більше 90% з них – не вакциновані!».

Нагадаємо, що станом на 12 жовтня, область знаходиться на 3-му місці в Україні по загальній кількості виявлених випадків коронавірусу і на такій же позиції по кількості добових захворювань. За минулу добу в області було підтверджено 856 нових випадків коронавірусу.

Також нагадаємо, що при запровадженні червоного” рівня епідемічної небезпеки зберігаються всі попередні обмеження, а також забороняється:

В “червоній” зоні дозволяється робота банків, АЗС, ветеринарних магазинів, аптек та всіх продовольчих магазинів. 

“Червоний” рівень встановлюється на території регіону в разі наявності протягом трьох днів підряд двох та більше таких ознак: