Інтернет-видання «Дніпро.Головне»

Дніпряни об’єднались задля допомоги: за понад 600 днів війни підопічні соціальних центрів власноруч створили та передали військовим необхідні речі

Дніпро постійно надає потужну допомогу оборонцям України. Місто спрямувало на допомогу військовим за понад 600 днів війни рекордні 4 млрд грн. Дніпряни допомагають не лише грошима. Як приклад, «Бабусі для ЗСУ» – одна із ініціатив Дніпровського міського територіального центру, яку впровадили з початку повномасштабного вторгнення. Це волонтерська поміч від підопічних елегантного віку. У рамках послуги «Соціальна адаптація» волонтери виробляють для армії і військових шпиталів безліч корисних речей.


Для військових, ініціатива “Бабусі для ЗСУ” створила та передала понад 8 тисяч різноманітних предметів та смаколиків, включаючи:

Крім того, підопічні та працівники терцентру періодично збирають та передають військовим у шпиталі та на фронт засоби гігієни, напої, смаколики (печиво, пиріжки, солодощі) та надають допомогу волонтерам, нарізаючи тканину на смужки для створення “кікімор”.

З 24 лютого 2022 року активно допомагають ЗСУ і підопічні відділення професійної реабілітації та соціально-побутової адаптації Міського центру соціальної допомоги. Це люди  з інвалідністю, що відвідують клас шиття. За понад 600 днів війни вони виготовили та передали понад 960 виробів:

Активно допомагають і мешканці соціального гуртожитку. У ньому проживають діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, а також вимушені переселенці. Щотижня вони готують смачні пиріжки та пироги, які передають на блокпости міста. У цілому мешканці соціального гуртожитку виготовили та передали військовим понад 5 тис. пиріжків і пирогів.